Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Nieuws

Via zowel deze pagina als via onze social media accounts op Facebook en Twitter houden wij up de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van dit project. Bezoek dan deze pagina regelmatig of volg onze accounts daar om de hoogte te blijven het project De Gezichten van Margraten.

IMG 3152

6.000e Amerikaanse soldaat Margraten krijgt een gezicht

Geschreven: zaterdag 15 september 2018

De zoektocht naar persoonlijke foto’s van de meer dan 10.000 begraven en herdachte Amerikaanse soldaten in het Limburgse Margraten heeft geleid tot een nieuwe mijlpaal. Dit weekend werd een foto van Philip A. Pensabene gevonden via familieleden van de uit New York afkomstige soldaat. De slechts 19 jaar oud geworden Pensabene is daarmee de 6.000e soldaat die een gezicht gegeven kan worden. Inmiddels heeft bijna tweederde van de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen soldaten een gezicht.

Lees meer: 6.000e Amerikaanse soldaat Margraten krijgt een gezicht

Ruim 20.000 bezoekers voor Gezichten van Margraten

Geschreven: vrijdag 01 juni 2018

Van 2 tot en met 6 mei hebben meer dan 20.000 bezoekers de Amerikaanse Militaire begraafplaats in Margraten bezocht. De organisatie Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven (SVAAO) is onder de indruk van de reacties van de bezoekers. 'Natuurlijk is het fijn dat meer dan 20.000 mensen het eerbetoon bezocht hebben, maar een bezoek heeft pas echt waarde als je het met elkaar hebt over oorlog en vrede. Daarom was het mooi om te zien dat vele gezinnen het juist daarover hadden toen ze de foto's bekeken’; aldus Sebastiaan Vonk, voorzitter van SVAAO.

Lees meer: Ruim 20.000 bezoekers voor Gezichten van Margraten

Posters beschikbaar bij Chriske Margraten

Geschreven: zaterdag 14 april 2018

Elke editie worden er speciaal voor het eerbetoon nieuwe posters ontworpen. Dit jaar staat een ontmoeting met Sergeant James F. Fallon centraal op de posters van het eerbetoon. Deze posters zijn vanaf heden af te halen bij eetcafé in Chriske. Op die manier kunt u zelf aandacht vragen voor het naderende eerbetoon, thuis of door de poster in uw woonplaats te verspreiden.

Lees meer: Posters beschikbaar bij Chriske Margraten

Stemmen van Margraten

Geschreven: vrijdag 06 april 2018

Alhoewel foto’s meer zeggen dan duizend woorden, ze vertellen niet het hele verhaal. Daarom creëerden wij in samenwerking met Stichting Laudio vier nieuwe audioverhalen op dit ereveld; Stemmen van Margraten. De soldaten die hier begraven liggen, de vermisten; zij verdienen het om gehoord te worden.

Lees meer: Stemmen van Margraten

Foto's insturen op uiterlijk 15 april

Geschreven: zondag 01 april 2018

Met nog iets meer dan een maand te gaan tot de derde editie van het eerbetoon De Gezichten van Margraten nadert ook de uiterste deadline voor het insturen van foto's. Uiterlijk 15 april moeten foto's bij de organisatie binnen zijn om ervoor te zorgen dat ze op tijd gedrukt kunnen worden. Foto's die daarna binnen komen kunnen niet meer meegenomen worden.

Lees meer: Foto's insturen op uiterlijk 15 april

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan het project? Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt via de onderstaande knop doneren of lees voor meer informatie de pagina Doneren.

Over

Het project De Gezichten van Margraten is een project van de Fields of Honor Foundation (niet te verwarren met de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten die het adoptieprogramma in beheer heeft). Voor meer informatie zie www.svaao.nl of bezoek de Fields of Honor - Database op www.fieldsofhonor-database.com.

margraten15