Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Ruim 20.000 bezoekers voor Gezichten van Margraten

Geschreven: vrijdag 01 juni 2018

Van 2 tot en met 6 mei hebben meer dan 20.000 bezoekers de Amerikaanse Militaire begraafplaats in Margraten bezocht. De organisatie Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven (SVAAO) is onder de indruk van de reacties van de bezoekers. 'Natuurlijk is het fijn dat meer dan 20.000 mensen het eerbetoon bezocht hebben, maar een bezoek heeft pas echt waarde als je het met elkaar hebt over oorlog en vrede. Daarom was het mooi om te zien dat vele gezinnen het juist daarover hadden toen ze de foto's bekeken’; aldus Sebastiaan Vonk, voorzitter van SVAAO.

In 2020 vindt de Gezichten van Margraten wederom plaats. “Dankzij de inzet van vele vrijwilligers in Nederland en Amerika waren er dit jaar meer dan 5.800 gezichten te zien. Maar we zoeken verder! Hoe mooi zou het zijn als er met 75 jaar bevrijding 7.500 gezichten te zien zullen zijn?"

De theatrale audiotours ‘Stemmen van Margraten’ is door meer dan 2500 bezoekers beluisterd. In Stemmen van Margraten, ontwikkeld door Stichting Laudio i.o.v. SVAAO, brengen tekstschrijfster Jacqueline Kerkhof en documentairemaker Lubert Priems de persoonlijke verhalen achter deze graven op dit Ereveld. Ooggetuigen vertellen over de aanleg van dit kerkhof en stemacteurs (waaronder Lori Spee en Jochum ten Haaf) spreken de monologen in over deze Amerikaanse soldaten. Stemmen van Margraten is nog voor het hele jaar via de gratis app izi.TRAVEL beschikbaar.

Wilt u een indruk krijgen van het eerbetoon? Bekijk dan deze videoterugblik!

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan het project? Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt via de onderstaande knop doneren of lees voor meer informatie de pagina Doneren.

Over

Het project De Gezichten van Margraten is een project van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven (niet te verwarren met de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten die het adoptieprogramma in beheer heeft). Voor meer informatie zie www.svaao.nl of bezoek de Fields of Honor - Database op www.fieldsofhonor-database.com.

margraten15